Aristo Meeting Centers

Jaar
2019-2021
Expertise


Aristo Meeting Center biedt sinds 1983 binnen de business-to-businessmarkt zeer servicegerichte vergader- en leeromgevingen op hun vier vergader- en trainingslocaties. Het familiebedrijf werkt al enkele jaren nauw samen met Sandenburg-DST. We dagen elkaar uit om voor de klant maximaal te blijven voldoen aan de veranderende trends en ontwikkelingen. Na het succes van het vernieuwende, hybride concept voor Aristo Amsterdam Sloterdijk (2019), kregen wij ook de integrale vervolgopdracht om Aristo Utrecht Lunetten onder handen te nemen.  


Achter de schermen is met het team van Aristo in de eerste helft van 2021 hard gewerkt om de locatie fris, kleurrijk en modern eruit te laten zien; een aantrekkelijk meeting center voor leren, werken, ontmoeten, lachen en samen eten en drinken. Sandenburg-DST tekende voor visieontwikkeling, ideevorming, identiteit, het ruimtelijk ontwerp en de brand identity. Gevolgd door de bouw en realisatie in samenwerking met Stone Project Management. Duurzaamheid heeft een belangrijke rol gespeeld bij de grootschalige verbouwing, die drie maanden duurde. Zo is er onder meer bewust om gegaan met het recyclen van materialen. 

Het resultaat van de herontwikkeling kan zonder overdrijving een make-over genoemd worden. Nu zorgen de 42 hoogwaardige meeting- en training ruimtes, op afstand, fysiek of in een hybride variant voor een natuurlijke interactie. Achter de vernieuwde glasgevel prijkt sinds de heropening in september 2021 een volledig nieuwe begane grond met een eigen (open) keuken, alle technische voorzieningen en een flinke dosis persoonlijke aandacht. 
Nieuwe technologieën helpen bezoekers van Aristo Utrecht Lunetten om sneller en efficiënter te vergaderen en trainen. De locatie biedt de modernste hybride faciliteiten in haar meeting rooms met verschillende technische sets die gebruikmaken van slimme technologie. Net als in Sloterdijk is ook op deze plek rekening gehouden met de wens van gebruikers om de creatieve geest te prikkelen met een brainstorming area. Daarnaast brengen de open break-out zones afwisseling in plenaire lessen en zetten deelnemers actief aan het werk. In tegenstelling tot Sloterdijk is er niet voor gekozen om afgescheiden ruimtes als work&play en do&be (business) te maken, maar om deze concepten meer te integreren en te verspreiden over de gehele verdieping van het pand in Lunetten.

Door de restyling van de vestiging in Utrecht Lunetten wil het bedrijf niet alleen meegaan met de tijd, maar hoopt het ook een nieuwe doelgroep aan te spreken.“Met deze modernisering van het concept kan Aristo nog beter inspelen op de behoeften van haar klanten en willen wij een nieuwe groep aanspreken die op zoek is naar een inspirerende plek om te vergaderen, trainen, brainstormen of scrummen.”

René Steenbakkers, Managing Director Aristo Meeting Center

In de twee whitepapers Back to Work, 5 kantoorkansen post-Corona en Je kantoor als innovatielab, die Sandenburg-DST in het voorjaar van 2021 publiceerde, toonden we al aan dat in deze tijd van gedeeltelijk thuiswerken, vooral flexplekken een steeds belangrijkere rol vervullen als bestemmingen waar werknemers naast kantoor met plezier heen gaan, om geïnspireerd te worden, om samen met collega’s tot betere producten en processen te komen, om elkaar te ontmoeten, of om een training te volgen. 

Project team

Jamie van de Bilt

Brand Designer

Joram Meruwella

Spatial Design Lead

Ilse de Lange

Spatial Designer

Bekijk hier:

Aristo Meeting Centers