Athlon welcome bar

Athlon Mobility Nest

Jaar
2020-2022
ExpertiseAthlon Nederland ontwikkelt al meer dan 100 jaar innovatieve, duurzame en kostenefficiënte oplossingen voor zakelijke mobiliteit. De marktleider maakt het mogelijk dat haar klanten zich zorgeloos kunnen verplaatsen door het bieden van geïntegreerde en duurzame oplossingen voor wagenpark en mobiliteit. Belangrijke driver is de grenzen opzoeken en de weg vrijmaken zodat klanten kunnen genieten van een mobiel leven. Dit komt samen in haar merkbelofte ‘getting you there’. Sandenburg heeft deze purpose op de begane grond tot leven gebracht.Hybride kantoor

Sandenburg was verantwoordelijk voor visie, strategie, concept, grafisch ontwerp en ruimtelijk design. In 2019 is met de directie nagedacht over de ontwikkeling van een masterplan voor de begane grond. Het creatieve team heeft zich verdiept in de employee experience met klantonderzoeken en workshops met medewerkers. Voorwaarde was het creëren van een gezonde werksfeer waarbij mensen centraal staan én worden aangemoedigd om ondernemend te handelen. De logische uitkomst is een hybride kantoor waar iedere medewerker kan genieten en het gevoel heeft dat hij of zij professioneel kan groeien. Een werkplek waar medewerkers ook met klanten en mobiliteitspartners samen kunnen werken aan een waardevolle uitwisseling van ideeën om de gewenste innovatie te versnellen. De mobility bar

Bij binnenkomst op de Veluwezoom in Almere ervaar je gelijk waar Athlon voor staat, als marktleider op het gebied van operationele autoleasing- en mobiliteitsoplossingen. Zo is van de receptie, restaurant en vergaderruimtes op de begane grond één harmonieuze beleving gemaakt. De receptie bij de entree heeft plaatsgemaakt voor de ‘Mobility Bar’: open, uitnodigend en een landingsplek waar medewerkers gedurende de dag een verse baristakoffie kunnen halen.

Op de ‘Employee Wall’ zijn de verhalen van medewerkers te lezen. In het nieuwe restaurant ‘Charge, Refuel and Drive’ draait het niet langer alleen om eten en drinken, maar ook om werken, ontmoeten en vergaderen. De overige vergaderruimtes zijn te bereiken via de ‘Mindset Corridor’. Naast het gebruik van natuurlijke en warme materialen zijn er ook materialen in de ruimtes verwerkt waar beweging in zit. Het criterium voor de selectie van huisstijl fotografie is het tot uitdrukking brengen van mobiliteit in de breedste zin van het woord.  
Customer experience

Ook hebben we samen gekeken naar de customer experience, met de kennis dat het mobiliteitsvraagstuk steeds breder wordt voor onze prospects en klanten. Een waardevolle dialoog vereist een inspirerende omgeving. Een gedeelte van de begane grond van het kantoor, dat drie torens kent, wordt post-covid (of straks) zo ingericht dat bezoekers en toekomstige klanten een werkelijke customer experience kunnen ervaren (of gaan ervaren). In de wetenschap dat er vijf behoeften zijn om het (hybride) kantoor van de toekomst mogelijk te maken: productiviteit, collaboratie, klanten, cultuur en een creatieve studio om de boodschap van Athlon te versterken.

In de tweede fase rolde Sandenburg DST samen met Athlon het Mobility Nest concept uit naar de overige delen van het gebouw. Hierbij transformeerden we de drie kantoortorens tot een hybride, inclusieve en gevarieerde plek om te werken. De middelste toren fungeert als het warme hart met aandacht voor ontmoeting, ontspanning en ontsnappen. De buitenste torens zijn de plekken voor geconcentreerd (samen) werken.


Project team

Joram Meruwella

Spatial Design Lead

Markus Konings

CEO Sandenburg-DST

Jamie van de Bilt

Brand Designer

Ilse de Lange

Spatial Designer

Bekijk hier:

Athlon