Escaperoom Danger No Voltage!

Jaar
2019
ExpertiseHet monumentale tweehonderd jaar oude Fort Westoever in Den Helder. Daar zat in de Koude Oorlog een noodstroomvoorziening voor de marinehaven. Nu is het fort een toeristische bestemming, met onder andere de stadsbrouwerij en horeca. Voor Beleef het Avontuur ontwikkelde Sandenburg-DST er de bijzondere escape rooms van Danger No Voltage!, waarin de sfeer van de Koude Oorlog de hoofdrol speelt.

Spannende storyline

Sandenburg-DST ontwikkelde de storyline, bezoekersflow en het ontwerp voor deze twee escape rooms. Het resultaat: als bezoeker waan je je in een live actiefilm. Bezoekers stappen als spelers in de schoenen van een speciale marinierseenheid: Marine Unit Technical Support. Het hele Nederlandse elektriciteitsnet is platgelegd door een cyberaanval. Alleen het opstarten van de ‘vergeten’ noodstroomvoorziening uit de Koude Oorlog kan ons land nog redden. Lukt het je als eenheid om die missie uit te voeren, binnen een uur?


Specialisten

De bouwrealisatie was in handen van Expotise. Dat maakte van enkele voor escape rooms unieke technieken gebruik. Wát precies, dat ontdek je als bezoeker vanzelf. Voor concept en ontwerp schakelde Sandenburg-DST twee ervaren escape-room bezoekers in, om een verrassend eindresultaat te kunnen bieden. En voor belichting werd een specialist ingeschakeld, om maximaal effect te bereiken.

Bezoekers kunnen de twee escape rooms achter elkaar spelen, los van elkaar, of met twee groepen tegelijk. Want de Control Room en de Engine Room hebben elk hun eigen verhaal, sfeer, en oplossing. Die flexibiliteit maakt het mogelijk zowel individuele bezoekers als groepen te bedienen. Hóe je ook speelt: zo’n bijzondere escape room vind je niet snel weer!

Project team

Renze de Vries

Experience Strategist & Concept Developer

Carmen Gilhuis

Experience Designer

Bekijk hier:

Danger no voltage