DekaMarkt Heemstede interieur groente

DekaMarkt Groen

Jaar
2019
ExpertiseIn slechts 20 weken tijd heeft Sandenburg-DST in opdracht van supermarktconcern Detailresult Groep een spraakmakend concept en ontwerp voor DekaMarkt ontwikkeld. Voor het eerst komen horeca, to go en convenience met respect voor de agrarische wortels en liefde voor lekker eten samen in één volledig nieuwe formule. Het draait bij de nieuwe DekaMarkt om het ‘Vieren van Vakmanschap’. In 2021 is het nieuwe belevingsconcept verder uitgerold binnen andere vestigingen van DekaMarkt.


DekaMarkt Heemstede interieur bakkerijHet kloppende hart is de Keuken van DekaMarkt, waar horeca en foodservice bij elkaar komen. De consument ervaart op deze bruisende plek waar persoonlijk contact, smaak, gemak en ontdekken echt voor staan. Vakmensen uit de horeca bereiden dagelijks ultraverse salades, broodjes, maaltijden en maaltijdcomponenten. De slager in de winkel prepareert voor de ogen van de klant vlees van topkwaliteit, die aantrekkelijk geprijsd in de schappen wordt gelegd naast een basisassortiment vleeswaren, vegetarische componenten en bijzondere visproducten.

“Het was een top-samenwerking. Ik heb Sandenburg-DST leren kennen als een zeer enthousiaste partij. Het bruist, en dat is ook precies wat we met ons nieuwe winkelbeeld willen bereiken.”

Marco Maatman, Merk- en formule DekaMarkt
DekaMarkt Heemstede interieur kaas
De ontwikkeling van de instore communicatie voor het nieuwe concept en ontwerp is gestoeld op twee elementen. Ten eerste heeft het familiebedrijf DekaMarkt sterke wortels op het gebied van vers, ambacht, oorsprong en Noord-Holland. De nieuwe formule presenteert zich als een bruisende versmarkt waar je vakmanschap, ambachtelijkheid en vriendelijke gezichten tegenkomt. Deze aspecten zijn vertaald naar visuals, illustraties, typografie en tone of voice van de boodschappen die het ‘radicaal nieuwe winkelbeeld’ van DekaMarkt versterken.Project team

Joram Meruwella

Spatial Design Lead

Jamie van de Bilt

Brand Designer

Markus Konings

CEO Sandenburg-DST

Bekijk hier:

Dekamarkt