Homestudios

Jaar
2018
Expertise

Je koopt een nieuwbouwhuis. Maar hoe weet je dan zéker dat dat huis precíes bij jou past? En hoe haal je het meeste uit je financiering? En hoe richt je je huis verder in? De antwoorden krijg je in Homestudios, een waar ecosysteem van bouw- en inrichtingspartners, met álles voor je huis onder één dak. Sandenburg-DST verzorgde het concept, ontwerp en mede de realisatie van Homestudios.

Met Homestudios willen BAM en meer dan twintig partners toekomstige bewoners inspireren. Homestudios neemt je mee: vanaf het moment van oriëntatie op een nieuwe woning tot en met de sleuteloverdracht. Met altijd de juiste expert op het juiste moment.

Dat begint al online, op Mijn Homestudios. Daar krijg je als geïnteresseerde nieuwbouwkoper een voorproefje. Zodra je je nieuwe woning gekocht hebt (gefeliciteerd!), krijg je toegang tot een persoonlijke online omgeving. Daar zijn alle keuzemogelijkheden en relevante informatie snel en gemakkelijk te vinden. Wáár je ook bent.

Daarna is het tijd voor je bezoek aan Homestudios zelf, in Utrecht. Hier doorloop je met je eigen woonadviseur vijf studio’s. Daar ga je op een interactieve en persoonlijke manier aan de slag met je nieuwe huis. Van uitbouw tot keuken, en van verlichting tot meubilair. Je zult trouwens versteld staan hoeveel van je keuzes mee te financieren zijn, dankzij slimme oplossingen!

Voor Homestudios-partners levert dat efficiëntere verkooptrajecten op, hogere klanttevredenheid en eenvoudigere meerwerkverkooptrajecten – 80% van de klanten koopt bijvoorbeeld een keuken. En dan hebben we het nog niet over de mond-tot-mond reclame onder kopers.

Vijf stappen

Homestudios heeft vijf studio’s voor je ingericht, waar je stapsgewijs meegenomen wordt in je persoonlijke woonreis:

  1. Persoonlijke creatiestudio. Hier ontvangen we je (welkom!). We vragen je het hemd van het lijf, zodat we de rest van je bezoek zoveel mogelijk kunnen afstemmen op joúw persoonlijke voorkeuren. Hier kom je trouwens ook weer terug na de Kennisstudio, Inspiratiestudio en Kookstudio, om je ideale huis samen te stellen.
  2. Kennisstudio. Hier krijg je inzicht in de wetten van interieur, exterieur en inrichting. Je ontdekt waar je op moet letten, hoe je kunt kijken, en hoe je nóg betere keuzes maakt voor de bouw, afwerking en inrichting van je huis. Hier staat ook een casco basishuis, om je alles te vertellen over bouwkundige mogelijkheden.
  3. Inspiratiestudio. In elf volledig ingerichte indoor-woningen (op ware grootte!) maak je kennis met de elf woonstijlen van BAM. Een rijke bron van inspiratie voor je inrichtings- en afwerkingskeuzes.
  4. Kookstudio. Onder toeziend oog van een chef ontdek je welke keukens bij je passen. Trouwens: ook je lunch maken we hier samen met jou.
  5. 3D-studio. Hier zie je het resultaat van je reis door Homestudios. We visualiseren je keuzes op gebied van casco, afwerking, en inrichting. Het is alsof je al rondloopt in je nieuwe huis!Een complete woonervaring nog vóórdat je gaat wonen.

– Mario Broos, directeur BAM Bouw en Vastgoed

Project team

Renze de Vries

Experience Strategist & Concept Developer

Joram Meruwella

Spatial Design Lead

Arjan van Zeumeren

Experience Design Lead

Jamie van de Bilt

Brand Designer

Jenna-Wade Goudge

Spatial Designer

Bekijk hier:

Nextview