Landmarkt Mini Markt

Jaar
2021

Fijnproevers in Alkmaar, Zaandam en Velserbroek kunnen bij drie tuincentra van Ranzijn tuin & dier de leukste en lekkerste Landmarkt-streekproducten rechtstreeks van de boer, bakker en teler kopen in een volwaardige Landmarkt shop. Sandenburg-DST tekende voor strategie, concept en ontwerp.

Bij Landmarkt Amsterdam vind je sinds 2011 het allerlekkerste vers. Niet zomaar vers, maar huisgemaakt of direct ingekocht bij een van de 100 kleine telers, boeren of ambachtelijke producenten. Want wat van dichtbij komt is verser, dus lekkerder. En dat alles voor een eerlijke prijs, elke dag weer. Onder het motto ‘Lekker zullen we leven!’

In Nederland hebben grote tuincentra een tuincafé of restaurant. Er wordt steeds meer vers verkocht. In Engeland zijn veel tuincentra heel ver op het gebied van ‘food’. Daar kan het aandeel in omzet oplopen tot wel 40%, en er zitten soms zelfs slagers en bakkers in de winkel. Dat mag in Nederland niet qua bestemmingsplan, maar toch zie je ook hier het aanbod aan eten, drinken en horeca stijgen in de tuincentra.

De Landmarkt-pilot van 300 m2 in de Ranzijn vestiging in Alkmaar, die in juli 2019 opende, was een groot succes. In corona-tijd is er een café bij geopend waar klanten terecht kunnen voor een kop koffie en versnapering. Het Landmarkt-logo is duidelijk zichtbaar op de gevel van de shop-in-shop. Je komt ook echt binnen in een minimarkt van Landmarkt.

Bij Ranzijn gaat het om franchisers. Zij zorgen zelf voor de personele bezetting. Landmarkt verzorgt de formule, het assortiment en de begeleiding. In de Ranzijn vestigingen in Velserbroek en Zaandam is het versaanbod van Landmarkt inmiddels ook een bekend verschijning in combinatie met horeca. Hier vind je onder meer de lekkerste kaas, verse groenten, vers gebrande noten en de gezondste granola.

Project team

Joram Meruwella

Spatial Design Lead

Jamie van de Bilt

Brand Designer

Bekijk hier:

Hema