Lely Experience

Jaar
2021-2022
ExpertiseLely, wereldwijd marktleider in geautomatiseerde systemen voor melkveehouders, is bekend van de robots die het leven van boeren en koeien veraangenamen. De vernieuwde Lely Campus in Maassluis werd eind juni 2022 geopend door de koning. Het werkoppervlak voor het kantoor en de fabriek is verdubbeld. Een bezoek begint bij de ‘Lely Experience’ in de ontvangsthal. Je ervaart als bezoeker hoe innovatief de koploper in de agrisector is.

Op de vernieuwde Lely Campus wordt gewerkt aan de boerderij van de toekomst waar circulariteit en dierenwelzijn centraal staan: het hergebruiken van belangrijke voedingsstoffen, het voeren van vers gras, afvalvermindering, emissieverlaging en het creëren van een nauwere band tussen de boer en de consument.  Lely’s ‘Farm of the Future’ is  volledig  gerobotiseerd  en  bestaat  uit  geïntegreerde  oplossingen  die 24  uur  per  dag  hun  werk  doen. Een boerderij die volledig gecentreerd is rond de koe en waar repetitieve taken zoals voeren en melken geautomatiseerd zijn, waardoor de boer zich kan concentreren op zaken die echt zijn aandacht vragen. 
De experience

In de hal van het hoofdkantoor treft de bezoeker de Lely Experience. Klanten die wachten op een afspraak of een rondgang door de fabriek kunnen in 5 tot 15 minuten tijd gebruik maken van de multi-touch tafel om kennis te maken met de wereld van Lely. Wist je bijvoorbeeld dat Lely maar liefst drie R&D afdelingen heeft en 1600 patenten bezit, 1600 medewerkers heeft en klanten in 45 landen? De verhalen die worden geprojecteerd zijn Lely around the world, Work at Lely, Services & Aftermarket products, Lely’s Heritage en Facts & Figures. 

Hier maak je ook fysiek kennis met de producthelden van Lely, met prikkelende namen als Horizon, Astronaut, Juno, Sphere, Orbiter, Discovery en Vector. Deze roodgekleurde en fraai vormgegeven robots worden als op zichzelf staande exhibits op een interactieve, gelijkwaardige manier tentoongesteld. Op touchscreens ontdek je wat elk product doet, leer je alles over de bijzondere features, de voordelen en ervaringen van boeren met de robot. En bij sommige robots kun je zelfs een demo aanzetten. Altijd al willen weten hoe melkrobot Astronaut automatisch de uiers van een koe vindt? Hier kun je het zien! De meest recente loot in de Lely-familie is de Sphere, een circulair stalsysteem dat vaste mest en urine van elkaar scheidt en stikstofemissies omzet in waardevolle meststoffen.

Centraal in de Lely Experience staat het Lely 3D Farming model in een multimediaal samenspel van film, projection mapping, maquette, lasertechniek en muziek. Bezoekers krijgen een introductie van wereld van Lely en de boerderij van de toekomst in een drie minuten durend gegamificeerd videoproject op een schaalmodel van de Farm of the Future. In deze volledige gerobotiseerde boerderij kan de boer meer gerichte aandacht besteden aan zijn koeien. Hij kan zich hierdoor beter concentreren op de individuele beesten die op grond van data-intelligentie extra aandacht behoeven. Spectaculaire show

De techniek is op zichzelf al indrukwekkend, maar in combinatie met storytelling ontvouwt voor je ogen een spectaculaire show. De verhaallijn en de speciale effecten zijn zo gemaakt dat er rekening wordt gehouden met de aandachtspanne van de toeschouwer. Hierdoor komt het boerderijmodel echt tot leven en krijgt de bezoeker goed inzicht in waarom Lely zichzelf Farming Innovators noemt. Het familiebedrijf is continu bezig om voor haar klanten een prettige, winstgevende en duurzame toekomst te creëren. Het draait om een beter leven voor koeien, waarin ze zich zo natuurlijk mogelijk kunnen bewegen en de melkproductie toeneemt. Dat boeren de flexibiliteit en keuzevrijheid hebben om een succesvol melkveebedrijf te runnen. En waar de aarde niet wordt uitgeput met zo duurzaam mogelijke melkproductie.


“De vernieuwde Lely Campus geeft Lely meer ruimte om producten te bouwen voor een duurzame toekomst. De toekomst van veehouders, van koeien, van de planeet en iedereen die daar nu  op leeft.” 

André van Troots, CEO Lely
Sandenburg-DST werkte met veel plezier samen met Bruns (productie, engineering, uitvoering experience), Kiss the Frog (interactieve media/content, productie mindsetfilm), Ata Tech (AV-apparatuur, techniek, verlichting) en CreativeBros (videoproducties exhibits).

Project team

Markus Konings

CEO Sandenburg-DST

Jamie van de Bilt

Brand Designer

Ilse de Lange

Spatial Designer

Bekijk hier: