Design Thinking Center

Jaar
2016-2024
ExpertiseNextview Consulting opende eind november 2023 haar derde Design Thinking Center in de Duitse stad Frankfurt. Deze B2B experience is een vernieuwde versie van de twee succesvolle Design Thinking Centers in Amsterdam en Eindhoven. Sandenburg-DST tekende ook nu weer voor het concept en ontwerp van de speelse en inspirerende omgevingen, die een unieke combinatie vormen van een innovatielab en belevingscentrum met een neutraal karakter.

Design Thinking Center Frankfurt

Designing Better Business

Nextview werkt vanuit 10 kantoren in Europa voor een breed scala aan opdrachtgevers, van multinationals als Santander, Polestar, ABN AMRO, CM.com, Mitsubishi, Canon en Randstad tot snelgroeiende middelgrote bedrijven en organisaties die groeien dankzij private equity investeringen. Het B Corp gecertificeerde bedrijf telt 200 professionals in Nederland, Duitsland en Tsjechië.

Met haar design gedreven aanpak ‘Designing Better Business’ wordt het adviesbureau door opdrachtgevers erkend om haar hoge kwaliteit, impact en groeipotentie. De Design Thinking Centers in Nederland en Duitsland zijn ontworpen om te denken, te doen, te leren, te co-creëren en te innoveren.

Het leidende principe achter de Design Thinking Centers is dat bedrijven met een holistische benadering hun medewerkers kunnen stimuleren om nauwer met elkaar samen te werken. Deze aanpak bevordert groot denken bij klantenteams die resultaat gedreven zorgen voor enthousiasme bij klanten en medewerkers. De mens staat altijd centraal in het design thinking proces. Die focus zorgt voor optimalisatie van interne processen en de ontwikkeling van betere producten en diensten op grond van een reële klantbehoefte of -vraag.

Design Thinking Center

Het Design Thinking Center in Frankfurt is centraal gelegen aan de rivier Main. Het centrum is gehuisvest in een iconisch gebouw dat decennialang onderdeel uitmaakte van de grootste schoenfabriek van Duitsland. De gebouwde omgeving draagt hierdoor bij aan het stimuleren van creativiteit en innovatie. De keuze voor een pand met historie in een grootstedelijke omgeving is een logische keuze, dit geldt ook voor de vestigingen in de Kauwgomballenfabriek in Amsterdam en de High Tech Campus in Eindhoven.

Een tweede kwaliteit die de locaties delen, is de centrale ligging voor bezoekers, nabij het centrum van de stad. Een derde eigenschap is dat op elke locatie medewerkers van bedrijven met een inspirerende omgeving maximaal gefaciliteerd worden om actief en gefocust aan hun toekomst te werken.
Design Thinking Center sessie
Design Thinking Center Amsterdam
Design Thinking Center sessie
Design Thinking Center sessie

Amsterdam en Eindhoven

Het eerste Design Thinking Center opende in 2016 in Amsterdam. Sandenburg-DST was vanaf de prille start betrokken en leverde het concept en ontwerp In de drie jaar die volgden, doorliepen 15.000 bezoekers in meer dan 600 sessies het programma. Een groot succes, dat initiatiefnemer Nextview deed besluiten om in 2018 op de High Tech Campus Eindhoven een tweede vestiging te openen. Ons team verzorgde wederom het concept, ontwerp en de realisatiebegeleiding.

Voor de derde locatie formuleerden we de gezamenlijke ambitie om op basis van het oorspronkelijke concept de overtreffende trap te realiseren. Eind 2022 en de eerste negen maanden van 2023 werkte Sandenburg-DST maandenlang nauw aan de het realiseren van de next level experience. Samen met het Nextview-team onder leiding van founder en president Huub Waterval, ceo Michiel van Vlimmeren en HR-businesspartner Sarah Waterval.

“De uitbreiding in Frankfurt bewijst dat we ons committeren toekomst gedreven met innovatie aan de slag te gaan. Wij zijn voor onze opdrachtgevers voortdurend op zoek naar het bieden van de beste oplossingen.”

– Michiel van Vlimmeren, CEO Nextview Consulting
Design Thinking Center overzicht
Design Thinking Center Amsterdam

Onder begeleiding van Marcel Goossens en Markus Konings werkten onze creatieven Joram Meruwella, Arjan van Zeumeren, Jenna-Wade Goudge, Jamie van de Bilt en Julia Amador Torra aan de ontwikkeling, design en implementatie van het Design Thinking Center in Haus 5 in Frankfurt.

Groeiambities Nextview

Als toonaangevend onafhankelijk boutique bureau heeft Nextview de afgelopen 15 jaar een reputatie opgebouwd als koploper in digitale transformatie. Gespecialiseerd in Salesforce-technologieconsulting en -implementatiewerk. Het ondernemende Nederlandse bedrijf heeft vanaf 2021 stevige groeiplannen gerealiseerd. Dit nieuws volgt op de participatie van Salesforce Ventures in 2021 en NIBC Investment Partners in 2022. Zij verschaffen groeikapitaal voor de Europese expansie. In Duitsland zijn naast het nieuwe Design Thinking Center in Frankfurt nieuwe kantoren opgetuigd in München, Düsseldorf en Hamburg. Berlijn volgt op termijn. In Zweden heeft Nextview in 2023 een nieuw kantoor in Stockholm geopend. In Polen is in Warschau een kantoor geopend. Voor de marktintrede in Zwitserland wordt gewerkt aan een kantoor in Zürich.Facts & figures

• Great Place to Work sinds 2017

Design Thinking Center Frankfurt

Project team

Renze de Vries

Experience Strategist & Concept Developer

Joram Meruwella

Spatial Design Lead

Arjan van Zeumeren

Experience Design Lead

Jamie van de Bilt

Brand Designer

Jenna-Wade Goudge

Spatial Designer

Bekijk hier:

Nextview