Roermondjes

Jaar
2020
Expertise

De gemeente Roermond, in samenwerking met de Provincie Limburg, wil de culturele instellingen in Roermond beter verbinden met de ondernemers en bezoekers van de binnenstad. Om dat te bereiken, verzorgde Sandenburg-DST het concept, ontwerp en de realisatie van Roermondjes – full of stories.

Digitaal en driedimensionaal

Roermondjes – full of stories biedt bezoekers en bewoners de mogelijkheid om de stad op een bijzondere manier te beleven. Met een app ontmoet je al wandelend digitaal en driedimensionaal de beroemde Pierre Cuypers, een middeleeuwse monnik en de aartshertogin van Oostenrijk. Tussendoor kun je uitrusten op de bijzondere banken van Patrick Kusters. Op meer dan twintig plekken in de stad ontdek je het heden en verleden van Roermond met een bordje, de app en de onderliggende website. De informatie daarin verwijst naar de instellingen en ondernemers voor meer inspiratie en informatie.

Resultaat

Het project bracht alle partijen op structurele wijze bijeen voor samenwerking. De app is gratis te downloaden voor alle bezoekers en wordt gepromoot via Citymanagement Roermond. De opzet is zo gekozen dat de app in de toekomst uitgebreid kan worden met meer locaties. Meer informatie over Roermondjes – full of stories vind je op www.weareroermond.com.

Project team

Renze de Vries

Experience Strategist & Concept Developer

Bekijk hier:

Roermondjes