Tony’s Super Store

Jaar
2018
ExpertiseHet iconische chocolademerk Tony’s Chocolonely bezit één van de mooiste en meest gefotografeerde retailattracties van Amsterdam; de Tony’s Super Store. Het is al jaren een hit bij dagjesmensen en buitenlandse toeristen. Sandenburg-DST was van idee tot realisatie nauw betrokken bij de ontwikkeling van het retailconcept waarbij het draait om storytelling en smaakbeleving.Tony Chocolonely's superstore
Iconische locatie

De Super Store bevindt zich op de plek waar al in 1903 cacaohandel plaatsvond: de Beurs van Berlage aan het Damrak. Het team van Sandenburg-DST wilde een plek creëren waar Tony Chocolonely zijn chocofans en serieuze vrienden kan ontvangen en waarin het eigen verhaal fysiek tot leven komt.

Tony’s heeft een duidelijke missie om de cacao-industrie 100% slaafvrij te maken en een sterk verhaal. Dat komt niet alleen in het store concept terug, ook de winkelmedewerkers hebben daarin een belangrijke rol. De ‘Tony’s superstars’ deinzen er niet voor terug om kritische vragen van consumenten te beantwoorden en een toelichting te geven op de boodschap van Tony’s Chocolonely over misstanden in de cacao-industrie, en over hoe je samen impact kunt maken.
Commercieel businessmodel

Tony’s Super Store is geen marketingtool die geld mag kosten. Het heeft commerciële en missie gedreven doelstellingen. Samen met Sandenburg-DST heeft Tony’s gekeken naar de meerwaarde om klanten opnieuw te laten terugkeren door waardevolle herinneringen met bezoekers en klanten op te bouwen. Dit winkelconcept is een hybride omgeving waar offline en online touchpoints elkaar ontmoeten. Het concept is zowel digitaal als fysiek ingevuld. Als bezoeker kun je een virtuele reis maken door de cacaowereld en ervaren hoe de chocoladerepen van Tony’s tot stand komen. Er zijn ook andere opvallende elementen, zoals de Mega-Super-chocomaat, een grote vendingmachine met handels waarmee je je eigen repen kunt selecteren.


Minifabriek

Een absolute eyecatcher is een mini-fabriek met een Make your Own-repenmachine, waarbij je letterlijk je eigen reep kunt ontwerpen en samenstellen. Je kiest uit de varianten melk en puur, en voegt eigen ingrediënten toe. Je kunt de reep ook personaliseren met je eigen naam. Dat kan ter plekke in de winkel en online. Ontwikkel je eigen Tony’s Unlimiteds chocoladereep, van de smaak, ingrediënten tot en met de wikkel. Volg live de productie bij Tony’s Unlimiteds volautomatische productielijn in de winkel. Binnen 45 minuten kun je ‘m ophalen aan de balie, met je persoonlijke QR-code.


“Sandenburg-DST zoekt voortdurend de verbinding en doet alles in samenspraak met heldere communicatie.”

Mr. Klink, Creative Director & Brand Guru Tony’s ChocolonelyMissiegedreven verkopen

De Super Store is in korte tijd één van de drukstbezochte winkels van Amsterdam geworden. Niet alleen vanwege het assortiment, de merchandise en de constante verleiding om te proeven. Het geheim van het succes is de actieve verbinding met de missie van het merk. Een destinatie waar liefhebbers van Tony’s Chocolonely fans worden en de boodschap doorvertellen. De Super Store is dus meer dan een functionele showcase: het vertelt als conceptstore een herkenbaar verhaal over de weg naar slaafvrije cacao. Fiction Factory en Studio Yipp hebben in opdracht van Sandenburg-DST meegeholpen bij het ontwerp en de uitvoering van het concept.Project team

Markus Konings

CEO Sandenburg-DST

Jamie van de Bilt

Brand Designer

Ilse de Lange

Spatial Designer

Bekijk hier: