Tony's Chocolonely Office

Tony’s Homebase

Jaar
2013 en 2023
Expertise

Het Nederlandse bedrijf Tony’s Chocolonely is door de internationale expansie uit haar jasje gegroeid. Het eerste hoofdkantoor in de Westergasfabriek in Amsterdam werd na 10 jaar in het voorjaar van 2023 verruild voor een modern kantoorpand in de Houthavens van de hoofdstad. Sandenburg-DST ontwikkelde voor beide kantoorlocaties het concept, van idee tot realisatie.Van startup naar wereldspeler

Ons bureau is de afgelopen 12 jaar intensief betrokken geweest bij de reis en de groei die de spraakmakende chocoladeproducent heeft doorgemaakt van startup naar een wereldspeler. In 2012 werkten er nog steeds maar 4 medewerkers, eind 2013 waren dat er 18. Tegenwoordig werken honderden mensen in dienst van de missie vanuit Nederland en over de hele wereld. De vier kernwaarden eigenzinnig, kritisch, ondernemend en om blij van te worden drijven de impactorganisatie.

Het allereerste hoofdkantoor op het historische Westergasterrein was een omslagpunt, waar Sandenburg-DST nauw bij betrokken was. Het team kreeg destijds de gelegenheid om het merk echt tot leven te brengen. In ‘Tony’s Homebase’ op de Westergas zagen de iconische ongelijk verdeelde repen het licht en werden de eerste bean-to-bar repen in 2013 gepresenteerd. Dankzij de groeiende naamsbekendheid en brede distributie liepen steeds meer Tony’s fans de deur plat om meer te leren over de missie van het populaire chocolademerk.


Chocolab

Sandenburg-DST werd in 2016 gevraagd om het kantoor uit te breiden met een winkel waar alle smaken van Tony’s chocola te proeven en te koop waren. De reden om de allereerste winkel te ontwikkelen lag voor de hand: het kantoor op de Polonceaukade in Amsterdam was een zoete inval van voorbijgangers. Vandaar een ‘winkel aan huis’. Iedereen was dagelijks welkom in het winkeltje om de ‘mega-super-chocomaat’ choc-vol met chocoladerepen te bewonderen, een kop koffie te drinken, merchandise te kopen en live te zien hoe nieuwe smaken getest werden in het Chocolab.

De ongebreidelde personele groei van het bedrijf als gevolg van de internationale expansie leidde ertoe dat Tony’s in 2022 besloot om 2300 m2 aan te huren in de Houthavens voor de huisvesting van Tony’s Office. Ook hier luidde de opdracht aan Sandenburg-DST om een hoofdkantoor te ontwerpen dat het dna van de organisatie volledig ademt, zoals in de Westergas het geval was.

“De belangrijkste uitdaging was om Tony’s unieke cultuur te vertalen naar de nieuwe werkplek, zodat onze manier van werken kan bloeien. En Team Tony’s elke dag blijft werken aan het bereiken van de missie om wereldwijd alle chocolade 100% slaafvrij te maken.”

Camille Boulet, Culture & Experience Champion Tony’s ChocolonelyThuishaven

Een thuishaven in de Houthavens van Amsterdam waar je samen bent, om te brainstormen, lol te hebben of om kennis te delen met wie dat maar wil. Dit vanuit Tony’s sterke cultuurwaarden: open, uitgesproken, creatief, positief en grensverleggend. Samen met werkomgeving specialist Leidmotiv heeft Sandenburg-DST de unieke handtekening van het bedrijf vertaald naar een 100% Tony’s employee experience over twee etages.

Er staat een metershoge choco-automaat staat bij de receptie en het vertrouwde Chocolab heeft ook een plek gekregen in het nieuwe kantoor. Tegenover de iconische rode trap en naast de entree bevindt zich het chocolade walhalla voor medewerkers en bezoekers: Tony’s Vault. In deze kluis liggen honderden ongelijk verdeelde repen in alle smaken en gekleurde wikkels opgestapeld.

Project team

Markus Konings

CEO Sandenburg-DST

Jamie van de Bilt

Brand Designer

Ilse de Lange

Spatial Designer

Rogier van Est

Creative Director

Bekijk hier: