HIVE Foods Innovation Centre

Jaar
2017-2020
Expertise
Unilever HIVE is het wereldwijd unieke Unilever R&D Foods centrum in Wageningen. Een open innovatieplatform dat aanjager is voor nieuwe commerciële samenwerkingen op gebied van duurzame voedselvoorziening. Het energieneutrale complex van 18.000 m2 op Wageningen Campus bestaat uit een Pilot Plant, een Food & Customer Experience en twee verdiepingen met kantoren en laboratoria.


Sandenburg-DST heeft drie jaar lang met het transformatieteam van Unilever en de interieurarchitect intensief samengewerkt. Dat deed Sandenburg-DST onder andere op gebied van strategische uitgangspunten, naming en brand identity, de fysieke end-to-end experience, re- en onboarding programma’s en de Food Experience Kitchens.Compleet nieuwe identiteit

Sandenburg-DST heeft Unilever geadviseerd en begeleid in het proces om te komen tot een compleet nieuwe naam en identiteit die HIVE letterlijk en figuurlijk opent naar de buitenwereld. En die de rol van Unilever binnen het ecosysteem van Wageningen Campus versterkt.
Het designteam van Sandenburg-DST heeft in nauw overleg met Unilever het experience design en ruimtelijk design ontwikkeld voor onder andere de buitenruimte, de ontvangst, de foodmarket, de showcase van de Unilever channels, de townhall en het pitch podium. 
“We kunnen nu snelle prototypes maken op één locatie, zoals in de keuken, labs en proeffabriek. Daarna volgen consumenten-testen, innovatiebootcamps en hackathons. Dit moet uiteindelijk leiden tot snellere innovaties.”

Serpil Tascioglu, Director Foods Innovation & Transformation Unilever HIVE


Met een uitgebreid reboarding en onboarding programma werden alle meeverhuisde werknemers van Unilever wegwijs gemaakt in hun nieuwe pand, en op de Wageningen Campus. Daarin kwamen de bedrijfscultuur, de nieuwe vorm van samenwerken, het hoge ambitieniveau en de toenemende innovatiesnelheid tot leven.

Project team

Placeholder afbeelding

Rogier Sterk

Director Concept Development

Placeholder afbeelding

Cristina Zanon

Brand Design Lead

Placeholder afbeelding

Marie-Thérèse Thielen

Senior Project Manager

Jamie van de Bilt

Brand Designer

Markus Konings

CEO Sandenburg-DST

Rupert Parker Brady

Strategy Lead

Carmen Gilhuis

Experience Designer

Bekijk hier:

Unilever